Supermissjess

Här kan du följa mig i mitt oerhört flashiga liv! Jag reser runt jorden och handlar bara de senaste inom mode och märkes... nej, jag driver. Följ med på en alldaglig resa genom vardagspussel, kärlek, toppar och dalar! Lite själsliga funderingar ibland, lite roligt ibland och lite boring o meningslöst ibland. Men jag älskar det för det är... Mitt Liv.

Förvirrad 2

Kategori: Allmänt

Igår var jag så förvirrad att jag körde fel väg ut från jobbet och Leon undrade vart vi skulle 
-Oj, jaja, vi kör den här vägen idag istället..
 
Sen, 2 sekunder senare glömmer jag bort att jag kör fel väg och svänger in på Leons skolas väg (fast jag redan har ungen i bilen)
-Asså vad gör du mamma? Vad ska vi göra i min skola?
-MEN HERREGUD, VAD HÅLLER JAG PÅ MED!?!? Här blir jag smårädd för mig själv och min uppenbara alzheimers sjukdom till följd av Gravididetskoma. Så jag tvärbromsar och gör en u-sväng och kör rätt.
 
Innan detta på jobbet så ska vi på utflykt i skogen och äta mellanmål och min kollega kommer med kameran. "Vart vill du ha kameran Jessica?" Tydligen svarar jag "I min röda jacka, jag tar den" Tar kameran och försvinner. Säkert är detta sant. I min hjärna tog jag aldrig nån kamera. Efter mycket letande och 3 hysteriska hönor som diskuterar huruvida vem som gjorde vad och sa vilket så går vi utan kamera. Ändå glada i hågen förståss. Gladast var nog jag för jag har ju alltid rätt men tänker "den kommer snart fram"
 
När jag ska hem hittar jag jobb-kameran i min privatjacka...... nough said.
 
Idag har det gått riktigt bra. Förutom vissa felsägningar. Jag tänker rätt men ut kommer nåt annat.
"Vart är tidningen du ritade?"
"Jag har inte ritat på nån tidning?" 
"TECKNING! Teckning menar jag hjärtat.." osäkert nervöst mamma-flin.
 

förvirrad

  1. som inte ens känner till de enklaste fakta som krävs för att kunna hantera den aktuella (vardagliga) situationen på ett lämpligt sätt eller inte är förmögenatt agera på ett lämpligt sätt på grund av nedsatt mental förmåga, kanske på grund av mental sjukdom; som inte är insatt i den aktuella situationen, och därmed, medvetet eller omedvetet, beter sig oregelbundet; som uppvisar nedsatt förmåga att tänka klart och rationellt, ofta med glömska inblandat
OJOJOJ... Bara 19 veckor kvar... (Eller nej, det blir ju 7 resor värre när man ammar! Jag får vara glad om jag kommer att klara av mina toalettbestyr!)
 
 
 

Wednesday!

Kategori: Allmänt

Halloj Hallej!
 
Jobbat en dag och Leon var med mig idag så det känns som 100 dagar ;D
Nej, det var mysigt faktiskt. Efter jobbet idag blev det playdate hos Carro och nu har sambon lagat flygande jacob till middag. Göttans!
 
Imorrn ska Leon på utflykt till Naturhistoriska med sitt fritids och jag ska bli perfekta mamman nu (jag är ironisk och skämtar för er som inte fattar det...) så efter maten skall jag åka och köpa ägg och sen hem och fixa pancakes! :D (det var iaf sant) Vår diskmaskin är trasig upptäckte vi igår. Det sög. :(  (oxå sant tyvärr)
 
Jimpa och Lin kommer komma och våldgästa oss i helgen så det blir roligt! :D  
 
Jaha. Blandad kompott fick ni idag, håll till godo!
 
Bjuder på en totalt meningslös bild från tågstationen i Herrljunga dit pappsen körde oss och vinkade av oss igår! Snällaste pappsen hade oxå fixat en "hemlig påse" som var full av dricka och godis. Och 2 bananer. Det var vår lunch. PUSS O KRAAAM!
 

Rekreation

Kategori: Allmänt

Heeej! :)
 
Idag har vi varit lediga! :) Trodde igår att jag skulle vara tvungen att vabba idag för Leon fick en plötslig feberattack men en alvedon senare och en himlans massa sömn så var han som sprilljans imorses! :D
Idag har själen fått rekreation och heling. Satt nämligen ute i solen och tankade d-vitamin medans lilleman roade sig med snöskottning och snö-ängel dekoration på baksidan!
 
 
 
 
HÄRLIGT!
 
Jag tror på allvar jag har fått en spricka i ett revben med. Sjuuuukt ont på exakt samma ställe på högersidan.
Nog för att bebben sparkar men jag menar hon är ju liten som en honungsmelon och sparkar neråt kissblåsan mest, så hon når ju inte ens upp dit så det måste va nåt annat men såååå ont!
 
Nu ska vi baka kladdkaka och imorn blir det den spännande "fara med tåg tillbaks hem till stockholm" dagen!
 
Bjuder på en middagsbild från i lördags med. Och en magbild. Är nu i vecka 20. Hejhopp!
 
 
 

Sportlov!

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Vi hade fredagsmys i bilen igår. Stressade ut från jobbet kl 3, blev hämtad, plockade upp lilleman, plockade upp lillebror och hans flickvän på Islandstorget (de hade varit uppe och hälsat på flickvännens nyfödda systerson! :)
Sen hem och hämta katten sen drog vi neråt landet.
 
Inatt drömde jag om jobbet (och massa annat psyyyyyk-jag låg i koma efter en trafikolycka men själen vägrade acceptera detta utan gick omkring och låssades att jag levde och att allt var bra???)
hursomhelst så har jobbtankar vägrat släppa mig den här morgonen så jag var tvungen att skicka iväg ett mess till en kollega som får styra upp vårt kommande föräldramöte... Stress= INTE bra för mig och min foglossning! Men vad ska man göra när ALLA är sjuka och en medfödd envishet blir till ett engegemang till allt man försätter sig i. Men NU ska jag försöka släppa jobb. Jag har ju helg och är lite sportlovsledig! :)
 
Tror det blir promenad snart. UNDERBART väder ute!
 

Mission

Kategori: Allmänt

Jag tror alla har ett mission on earth! Mitt är nog att provocera normer och att sprida snällhet. Och att öka statusen i att vara snäll. Det är typ lågstatus att vara snäll. Det borde ju vara det viktigaste, på alla arbetsplatser, som förebilder, i samhället osv. Men nu är det "elakast vinner" Jag ska protestera. Om jag så förlorar. Jag kanske blir 90år och all ondska lever kvar och dåliga stämningar och allt skitsnack och feghet och rädslor. Allt är kvar men kanske kanske har jag spridit nåt frö. Kämpa snällhet kämpa! Det goda vinner alltid!
 
En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, 
arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, 
välvilja, empati, sanning och tillit”.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

”-Den du matar”, sa den gamle mannen...

Förvirrad

Kategori: Allmänt

Idag var jag så förvirrad att jag glömde mina och Leons badkläder i duschen på badhuset... Min nya svarta sportbikini som passar fetare gravida kroppar! BUUHUUHUU!!!
Jag ringde och människan skulle kolla så nu går jag o väntar på att människan ska ringa tebax. IRRI!
 
Jag börjar känna av foglossning med. Hoppas det lugnar sig. Och allmänt ryggont men ska få massage imorn :D
 
Annars mår jag bra om jag sover mkt och lilltjejen sparkar i magen vareviga kväll. O ibland natt. O ibland dag. Lite allt som oftast helt enkelt. Jag blir alltid glad när jag känner att hon lever. Nicklas har kännt det oxå nu. Det var roligt. Jag har försökt sen vecka 16, NU! Kände du??? -nej.  -NU RÅ!! DEN MÅSTE DU KÄNNT! -nej.
 
Men nu äntligen har han kännt! :D
 
 
OH NOOO! Nu ringde människan och det fanns inga badkläder där.. Jädrans TJUVAR!!! :(
 
 

Frisk! :D

Kategori: Allmänt

Jag älskar kåvepenin. Man går verkligen från dödssjuk till frisk på typ 2 dagar.
Helgen blev bra och mysig med utflykt, matlagning, sällskapsspel och mellon med Nicklas, svärmor och svåger ;) 
Idag har vart en riktig slappardag med undantag att jag fick craving efter en subway-macka som jag inte ätit på 10 år typ, vi åker och köper en och åker hem igen och jag blev fett besviken. På mackan alltså.
 
Men Efterrätten vi gjorde i lördags! Jävlar i min låda så bra den blev! Såg ut ungefär så här.
 
 
Nu ska det bli riktigt skönt att jobba imorgon igen. P o K
 
 

Usch!

Kategori: Allmänt

Jag ska till läkarn ikväll för min huvudvärk släpper INTE. Fast jag vilat och druckit mkt vätska hela veckan! Så nu trodde hon jag hade bihåleinflammation i huvvet? Hoppas jag får medecin iaf. Och att smärtan försvinner till måndag.
 
Vi som ska få Nicklas mamma o brorsa hit lördag till sön.. Jag trodde verkligen jag skulle känna mig helt frisk by now. Det blir säkert trevligt ändå!
 
Rolig fredagkväll, sitta på vårdcentralen. Men men. Världens bästa Nicklas följer med som stöd så jag klarar mig.
 
Puss o Kram!

INNIN

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag drömt förstår ni. Och ni får gärna tycka att jag ballat ur men VAR i det här samhället kan jag balla ur annat än på min egen blogg? Nej. Precis. 
Drömmen:
Fick se en bild på hur Leon satt i en sandlåda med en oidentifierbar liten unge. Hörde Leons pappas (?) röst där han säger "Leon vill inte leka med någon annan. Han vill bara leka med Innin" (Hans pappa kan ha en ganska mäktig och djup röst när han sätter den sidan till)
 
Då vaknar jag. Klockan är 4 på natten och jag tänker "men gud vilken konstig dröm" och försöker somna om. Men namnet "Innin" vill INTE släppa mig och ni vet när ens inre röst bara "du måste ta reda på vad det betyder". Så jag var ju tvungen att googla från min mobil mitt i natten. På Innin.?? Efter ett "menade du innan? (haha)
fick jag fram att det var en Sumerian goddess, Queen of heaven och fruktbarhetens, sexualitetens, kärlekens och krigets (?) gudinna.
Blev lyrisk och kunde inte somna om. Vad säger man natten efter man vart på ultraljud, får se sin dotter för första gången och får en sån här dröm?? jag säger bara... fettcoolt.
 
Här får ni bilder på Innin, Innana osv. (kärt barn har många namn)
 
 
 
 
 
 
Inanna (Sumerian Inannasumerianblack.png DINA NA; Akkadian DINGIRINANNA DINANA ) is the Sumerian goddess of sexual love, fertility, and warfare. Alternative Sumerian names includeInninEnninNinninNinniNinannaNinnarInninaEnninaIrninaInniniNana andNin, commonly derived from an earlier Nin-ana "lady of the sky", although Gelb (1960) presented the suggestion that the oldest form is Innin (DINNIN)
 

INANNA

Journey to the Dark Center

I am the daughter of the Ancient Mother,
I am the child
of the Mother of the World.
I am your daughter
O Ancient Mother,
I am your child
O Mother of the World.
O Inanna! O Inanna!
O Inanna!
It is you who teaches us
to die, be reborn and rise again.
Die, be reborn, and rise!
Herstory/Lore
Queen of Heaven and Earth

Bebis

Kategori: Allmänt

UL gick bra o jag är lättad och glad! Allt var bra med den lille och den låg och sög på tummen o smackade på handen. Söööt! 
 
 
Kärlekens mirakel. Jag säger då det.
Min mamma blev jätteglad för könet blev det hon hade önskat sig så hon bara "Tack Jessica!!!"
"ööhh.. ja, nu har jag ju inte gjort speciellt mkt..varsågod?"
 
Underbart med lite lyckokänslor trots flunsa och tidigare oro! ♥♥♥
 
 

Flunsan o UL

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Jag trodde jag var lite förskyld i helgen sen i måndags blev jag liggandes i värsta flunsan! FY!
Inatt hostade jag så jag trodde jag skulle hosta ut mina lungor. Hemskt. Tydligen 9 personal borta på jobbet.. Roligt för dom som är kvar! Stackarna. Men en vecka i karantän sen borde jag vara frisk!
 
Så ska vi in på UL snart. Jag längtar! Första gången jag sminkat mig sen i helgen och bara den ansträngningen gav mig hjärtklappningen Allan så nu är jag helt slut men inget kan stoppa mig från att få se min bebis! Inget!
 
Uppdaterar snart igen. Pussar o Kramar. 

Gustaf Fröding

Kategori: Allmänt

Mando diao har gjort om dikter från Gustaf Fröding till låtar och jag dööööör vad bra det e !
Jag blir såååå kär!
 
 
 
Min käre pappa has hit the road och nu inväntar vi besök från Leons kompis och hans gulliga mamma. Det får bli en förkyld playdate söndag! Har huvudvärk och är förkyld. Så har man ju hjärtklappning som det är när man e gravid så nu! Fort man gör minsta lilla "dunkdunkdunkdubbeldunkdunk" kroppen bara "SLUTA! SÄTT DIG NER! VILA! Vi har både en unge och en förkylning att ta hand om här!"
jajaja...
 
Enjoy the song och kärlek till alla! Puss o kram!

Säng

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Nu har vi varit på Ikea igen. Tredje helgen i rad nu! Känns som mitt andra hem.
Pappa köpte en ny säng till sitt barnbarn. Det tackar vi för. Det blev den här
 
Vi måste ju leva "compact living" så all förvaring är bra förvaring!
Nu snickrar killarna ihop sängen och jag... bloggar..
Jag är helt slut. Tredje natten i rad nu jag vaknar kl 1 och har svårt att somna om. Varför klockan 1??
JUST DET! Pappa hade med 2 stålpinnar som jag efterlyst och SJÄLVKLART gick dom i kors över sängen!! Var väl det jag visste! Nicklas himlade med ögonen och gav nån vetenskaplig förklaring där bland annat el ingick. Ja lyssnade inte så noga för jag var nöjd. Jag fick min magiska(??) förklaring på min irriterande nattvaka. :)
Ikväll ska jag färga håret och så blir det melodifestival. På onsdag ska vi på ultraljud. Jag längtar!! ♥
 
Hej Hopp!

Genus

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Igår var jag på AW med några av mina nya jobbisar (o bästa Sandra!:). Det var trevligt. Idag hade vi studiedag med en föreläsning om genus. Jag hade noll förväntningar men blev såååå glad! En inspirerande och energigivande föreläsare som gav massa "aha-moments" Så jag är glad.
Pappa är uppe o hälsar på så nu har vi fredagsmys!
Sovrummet är (nästan) helt klart och det blev jättemysigt så här får ni lite pics!
 
 
 
 
Tavlan ska alltså upp! 
 
Nu ska det bli skönt med helg efter en vecka av renovering och jobb! Med en perfekt avslutande fredag! :D

Fattig och orolig

Kategori: Allmänt

Jag trodde jag var rik den här månaden. Betalt alla räkningar o ändå bra med pengar kvar. Gött!
Glad-tjej-80-ska-bli-mamma-livet-går-bra.
 
Så lämnar jag in MIN BIL för jag måste besiktiga den om en vecka. Vad ska sånt vara bra för?? Den gick ju att KÖRA, det var ju bara några löjliga LAMPOR som LYSTE! Så NOGA kan det väl inte vara!?
 
Nu är jag 6700 kr fattigare. SUG. MIN. HÄSTBALLE.
 
För jag har så många hästballar. nej. O inte pengar heller längre tydligen.
 
Så har jag gått ut med det på jobbet till alla barn att jag har bebis i magen för alla pratar över huvet på barn eller pratar i gåtor och jag vet ju att barn fattar grejer ändå så jag sätter mig ner på golvet och BERÄTTAR. Dom tyckte det var konstigt då jag inte har nån jättestor mage. Men blev glada.
(hur kom den in där? har du ätit för många bullar?)
Men hur som haver. Nu kommer ju såklart föräldrarna fram o gratulerar mig och det kunde jag ju räknat ut men tänk nu om nåt är knas. O i min värld med knas så menar jag om bebis i magen är.... jag vet inte om jag vågar skriva... tänk om jag får dålig karma då.... men ok. DÖD. En död bebis. Alla tickningar o smårörelser jag känt kanske vart inbillning och tarmproblem bara.
Såna här orosmoment måste man gå o dras med när man är gravid och förväntas vara lycklig. "varför är inte magen större, jag är ju ändå i vecka 18!! Det är ju typ HÄLFTEN GÅNGET!" "Med andra ungen skall man ju vara ÄNNU TJOCKARE än första!!"  "Vad är det för FEL på mig?"  "Nu har jag inte känt tickningar på 2 dygn nu är ungen DÖD"
 
Fast jag tror jag kände nåt nyss. Eller så var det en luftbubbla. 
 
Jag längtar till ultraljudet. Tänk att se en levande sprattlande bebis. Åh, jag skulle bli så lycklig o lättad. Eller så ser vi en död. Ja, men då vet man jallefall. Dom här orosmomenten hela tiden. Man blir ju galen.
 
Storma in till Nicklas i sovrummet där han målar på lager nr 2.
-Jag har sån ÅNGEST, jag känner mig så NERVÖS och OROLIG! Kan du säga några lungnande ORD till mig?
Nicklas målar på och är knäpptyst.
Han tänker nog på vad han skall tänkas kunna svara sin hysteriska hormonella gravida flickvän, vilket tar waaaaaaayyyyy för lång tid. Jag:
-Tack snälla, det var precis det jag behövde höra.
 
Puss o kram skumbanan!

Renovering

Kategori: Allmänt

Hej!
Vi håller på o renoverar sovrummet. Man får tydligen ett starkt behov av att "boa" när man väntar barn och detta verkar även stämma in på min bättre hälft vilket ju är trevligt! Just nu är vi inne i den mindre roliga fasen "tejpa och spackla" Det är såååå fult nu men kommer bli sååååå fiiint! :D  (hoppas jag!)
 
Ni får lite FÖRE bilder som jag tog idag.
 
 
 
 
 
På nedersta bilden här försökte Nicklas få kontakt med mig angående nån hammare men som ni ser har jag viktigare saker för mig... Jag måste ju släppa in mina bloggläsare i sovrummet! ?
 
Osminkad o snygg jobbar jag på som bara den! Ha en bra sönda, puss o kram!

Stephen

Kategori: Allmänt

Jag har för längesen hittat min manliga motsvarighet i en roll-karaktär.
Jag älskar honom!!
 
 
 
Ni blire mello!!!

vaser

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Idag har vi haft världens skönaste och segaste förmidda, sen ryckte vi upp oss och for till Ikea (ihop med alla andra) och Bauhaus så nu jädrans ska re bli renovering i vårt sovrum! Kommer bli sååå snyggt!
Kan lägga upp lite bilder här när vi kommer igång.
 
Hittade en vas för 3 kr på Ikea. 3 kr!!! Jag var tvungen att köpa bara för att dom var så billiga.
2 gammeldags rosa fick det bli. Med matching flowers.
 
Tänkte härmed avsluta med en vacker liten tanke. Puss o Kram!