Supermissjess

Här kan du följa mig i mitt oerhört flashiga liv! Jag reser runt jorden och handlar bara de senaste inom mode och märkes... nej, jag driver. Följ med på en alldaglig resa genom vardagspussel, kärlek, toppar och dalar! Lite själsliga funderingar ibland, lite roligt ibland och lite boring o meningslöst ibland. Men jag älskar det för det är... Mitt Liv.

Biltema

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Det var sååå trevligt i fredags på AWn! Kändes nästan som en riktig utgång. När jag har tryckt ut lilla bebben och är i slut-tampen av min bebis-lycko-euforia bubbla och då det e dax att sluta med amning så ska jag bannemej gå ut igen. Känner mig iaf inte trött o tråkig utan att jag har mer party att ge och det hoppas jag att jag känner till jag blir 90 år! Här var vi iaf
 
 
Hela gårdagen förvann i nån hormonell svart lip-dag medans Nicklas fixade och handlade massa saker.  
(På biltema av alla ställen. Jag satt kvar i bilen o pratade med Linsa i telefon. Hon höll med mig till hundra "Ja, man kan ju inte gå runt på biltema när man är deprimerad då blir ju allt ännu värre! Skönt med förståndiga vänner)
 
Idag ska vi göra iordning våran baksida. :)
Skulle vilja ha nya dynor till alla utemöbler men det e så jädrans dyrt.
 
Hepp, ut o jobba! Puss o Kram!
 
 

"Gyllene dimman"

Kategori: Allmänt

Hej!
När jag låg i mammas mage så spelade min pappa in en videosnutt hur mamma går hög-gravid längs en strand, deras vita gamla volvo står parkerad och hon sparkar lite på stenarna längs vattebrynet och samtidigt spelas väääärldens finaste låt. Och i slutet av filmen kommer en ny filmsnutt när jag är född och ligger i vagnen på samma strand med ett litet hjärta över mig. 1980 var året men min farsa han kan han! Finns typ ingen bättre känsla än att titta på denna film med gammal super 8 kvalitet som flimrar.
Jag var så såklart tokinfluerad  och gjorde nån liknande film när Leon föddes men hittade aldrig samma låt! Den fanns inte på youtube, mailade han som skrivit den men fick inget svar o yada yada, hittade inget. Samma sak nu. Låten går så här:
 
"Inne i den gyllene dimman, ligger du ännu så trygg, långt långt bort från världen utanför.
Långt bort från allt tokigt och styggt."
 
Det e typ det enda jag kan. Gösta Linderholm...
GLÖM ALLT JAG SKREV! JAG HITTA DEN JUST PÅ SPOTIFY!!! JAG ÄLSKAR SPOTIFY!!!!
 
Är i vecka 29 nu. Så läste vad som stod om vecka 29. Jag började garva. Vi har typ inte boat nånting. Ungen kommer få massa kärlek bara, det e det viktigaste!
 
Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.


från vårdguiden...

Nu ska jag vila sen ska jag göra mig iordning för lite AW ikväll. Trevligt trevligt! (har fått ont i halsen igen... försöker ignorera detta löjliga faktum!)

Puss o Kram!

Rock-Star-Party

Kategori: Allmänt

Hajhaj!
 
I söndags var vi på efterlängtad fika hos en gammel kompis och hans familj och igår fick vi ett ryck och drog iväg till Hägersten och köpte en gammel barncykel som vi hittat på blocket till Leon! Han blev glad kille! :)
 
Idag försökte jag lära honom att cykla. (han har varit noll intresserad innan) Och han vill väl men njae... Nån vild, kicksökande, adventures bergsklättrare tror jag nog inte att det blir av just min son..
Det gick sådär så vi provar vidare lite varje dag tror jag!
 
Imorn ska vi till simmet. Det är sååå skönt att jobba halvtid bara för nätterna nu är hemska. Bebis i magen tror på riktigt att hon ska ha Rock-Star-Party varje natt. Inatt levde hon rövare järnet plus att Leon kom över Hundrafemtielva gånger och hade ont i kinden, var törstig, kunde inte sova... U name it. Så var det inte bebis i magen som höll mig vaken så var det storkillen. Hur GÖR flerbarnsföräldrar?? Klonar sig? Så idag (igen) när jag kom hem SOV jag. Till klockan 4. Med ny ork att palla lära min son att cykla. Halleluja för halvtids-sjukskrivningar säger jag! 
 
 Man kan tro att jag är liten, söt och harmlös...
 
Men ack som skenet kan bedra! ;)

Tjejmiddag!

Kategori: Allmänt

Igår var jag på tjejmiddag, vi var 6 brudar och allas barn var med så 6 barn som lekte rövare på övervåningen medans vi fick "festa" ifred i vardagsrummet. En mycket lyckad kväll må jag säga! 
 
Idag ska vi förhoppningsvis få till ett besök till Matte, min gamla bästa killkompis från högstadiet. Nicklas får stanna hemma och kurera sig, jag smittade ner honom med min sjuka förståss.
 
Här får ni pics from girlsdinner! :D
 
 
 
Brevid mig ser ni en till gravid, hon ska få i slutet på augusti så jag raggade järnet på henne för att få lite fler "lediga-mamma-kompisar" Som tur var är jag så charmig så hon verkade på! ;)
 
Promenader med vagnen, öppna förskolan, gå o fika, bebismysa. ledig och hemma. Shit pommes frittes vad jag längtar! ♥ 
 

Fyfan!

Kategori: Allmänt

Jag MÅSTE ta bladet från munnen vad gäller terrorism. Nu det här i Boston, de har tagit två gärningsmän, 2 bröder. Jag tycker det sorgligaste är att detta bidrar till rasism, segregation och rädsla. FATTAR inte terroristerna att dom förstör för alla "sina egna" i samma land??
 
Sätt in er i situationen att det var krig i sverige. Vi får det för jävligt och tvingas fly, Turkiet tar emot oss, de är ett snällt land som ser till att vi får startbidrag, bostad och en chans att söka jobb och komma in i samhället. Vi kommer lida av saknad av vårt land, kulturen, kalles kaviar, ahlgrens bilar, midsommarfirande, julaftnar, kvällarna på stränderna, gemenskapen från sverige och you name it, MEN vi är tacksamma att turkarna tog emot oss under rådande omständigheter och vi anpassar oss till vårt nya liv och till det nya samhället. Vi har fått några nya svenska kompisar som oxå fått komma till turkiet men vi har även nya turkvänner som introducerar oss till deras traditioner och vi köper detta, tycker tillslut det är roligt med det nya livet, skaffar barn som helt och hållet anser sig som turkar och vi lever livet och har det bra.
 
börjar några svensk-AS leka vikingar, springer runt och våldtar, bombar och mördar turkar. O skyller på sin gamla tro. Vem faan bryr sig! LÄGG NER! Jag hade blivit sååå förbannad på dessa vikinga-as! Låt turkarna vara ifred och lev tillsammans i harmoni! Nu tror ju alla att även jag ingår i nån jävla vikinga klan vilket jag inte gör! Även om jag före denna terrorism kände en viss vikinga-stolthet nånstans i grunden. Men dessa idioter tar denna stolthet brutalt ifrån mig.
 
Ja, ni förstår säkert symboliken.  Vill vi bara ha svenskar i sverige och bara turkar i turkland? Nej. Vi vill leva som EN värld i harmoni och i FRED! Sluta förstöra för andra JÄVLA IDIOTER!!!
 
 
 
 
 

14is

Kategori: Allmänt

Man KAN va 14:is och älska att ta kort på sig själv trots att man är fet, blivande 2-barnsmorsa och inte längre snyggast på stan. Sug på den jantelagen! :D
 
Tänkte bara lite stolt visa upp magen för er, för kameran ploppade upp här när jag satte på datorn and I look like a gigantour from underneath!!!
 
Om armarna blivit fetare oxå??? Neeeej, det vill jag väl inte påstå.... :S
 
Tzatzikin står i kyla, helghandlingen är genomförd, jag väntar bara hem mina älsklingar nu så kör vi fredag!
 
O imorn blir det tjejmiddag med playdate för Leon. Den här helgen blir nog något bättre än förra sjuksjukhelgen.
 
Puss o Kram, ha en skön helg och sköt om er! /tjockisen nedan. (realtid! v.28 nu! :)
 
    
 

Varg-år.

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag är så trött på mitt sängliggande tillstånd nu och känner mig bättre så nu ska jag jobba imorn. Så ska passa på att vila MYCKET idag. Fick kost-tillskott av min älskade sambo igår och fått nån livs- insikt över hur kär jag är i honom och hur mkt han offrat för mig och hur tacksam jag är och hur jag älskar känslan att vara så här beroende av någon igen. (nu följer massa kärleksflum och reflektion av mitt liv)
 
Konstigt hur snabbt sånt kan vända. Förut var jag stark, singel och självständig och all den kärlek jag kände för mitt barn höll mig levande och trots kriser och ensamhet så blev jag jävligt stark. Jag växte mkt som människa, Jag blev  oxå tuff och hård, nästan känslokall i vissa lägen. Bara med mitt barn som jag kände mig mjuk och trygg och i kärlek. I alla andra lägen blev jag en effektiv varghona. Typ.
Så jag tror att alla egentligen behöver någon att älska. Mer än ett barn, för barnet växer upp, barnet har vi bara till låns en viss tid så var tacksam för all tid du får med ditt barn. Men en kärleksfull partner som du kan slösa kärlek på och få kärlek av som blir till en livsgrund, en fast mark att stå och gå på. Någon att dela sitt liv med. Att bilda en kärleksfull familj med och sedan få bli gamla tillsammans. Så härligt och jag tror aldrig jag skulle uppskattat honom lika mkt om jag inte hade upplevt alla mina varg-år. Jag känner mig sjukt sårbar igen och skulle han lämna mig skulle allt bli hårt och kallt igen, det vet jag. Så jag ska jobba för att han blir jordens lyckligaste man tillsammans med mig så han stannar kvar ♥
Han är worth fighting for.
 
Fick ÄNTLIGEN igår till alla mina mobilbilder över till datorn så jag bjuder på ett axplock med sommarbilder och så längtar vi till solen och värmen så kommer den nog snart!
 
    
 
 
 
 
  

mat

Kategori: Allmänt

Jag har åtminstånde en snäll sambo som skämmer bort mig med god lördagsmat mitt i all sjuka o elände!
 
 
Till förrätt: thaisoppa med kräftstjärtar...
 
 
Till huvudrätt: pasta med kantarellsås och fläskfilè....mumma!
 
Snart ska vi gotta oss med film och milkshake, det e bra med glass vid feber har jag hört :)
 
 

Sjukt

Kategori: Allmänt

 
 Hej och välkommen till jordens tråkigaste blogg för närvarande! Jag är nämligen sjuk igen. Har fått nån form av flunsa, ligger nerbäddad med feber, ont i halsen och sjuk-känslan allan i hela kroppen. Det dåliga kom redan i onsdagskväll men jag peppade mig och gick ändå o jobba tors o fredan eftersom jag bara jobbar 4 timmar om dan. Men nu. FY!
Är SÅ sjuk!
 
Så har verkligen inget roligt att berätta. Läs min kusses blogg så länge. Hon lever loppan på malta och är frisk och glad och kry. thisisshe.blogg.se
 
Jo! Låg och sov här förut och vaknade av att hela tröjan var blöt, fattade inte varför för har ju svalt i rummet som sig bör. Hittade källan. Det var läckande bröstmjölk. Haha! Tur att det funkar helt i förtid när allt annat havererar!
 
 Nån som e sugen? ;)
 
Ett synd om och ömkligt o litet, svagt, sjukt, "hejdå.."
 
 

Update

Kategori: Allmänt

Hej!
Det värsta med mitt tillstånd tycker jag inte är foglossningen. Det värsta tycker jag är infektions-känsligheten. Så fort nån sjuka är över så hoppar nåt nytt virus på mig. Immunförsvar nada!
Men det kändes helt sjukt att sluta halv 12 idag. Jag drog hem och slocknade i en och en halvtimme för jag sov inget inatt heller... :( Så den är ju behövligt den här halvtids-sjukskrivningen pga allt men jag är ju en kämpe och krigare i själ och hjärta som är van att aldrig ge upp så jag har nog lite svårt med att tillåta mig själv, vila, gå ner i varv och må välförtjänt bra....? Jag är nästan van att alltid slita, stressa och INTE klaga för det. Rodda upp saker, täcka upp för andra, fixa och trixa. Man går och halvblöder nånstans ifrån hela tiden liksom. Det är som det är.
Gå inte här o bloda ner o lipa, SKÄRP DIG! (-Min inre röst, what a hero! ;)
Men nu är det min tur att varva ner och jag ska försöka anpassa mig.
 
Det går nog rätt fort! Får åka ner till mor o far snart annars, där blir jag bortskämd som få fortfarande och kanske kommer in i rätt mys-tänk.
 
Puss o kram for now

Halvtid

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Var hos läkarn nu på em och han tyckte så synd om mig med alla mina gravvobesvär så han sjukskrev mig på halvtid. Skööönt! Inatt fick jag inte sova nånting knappt och igår hade jag så ont så jag knappt kom ut ur soffan när jag satt mig. Har varit hos sjukgymnast med och provat nåt bälte men det var INTE skönt!! 80 % av alla med foglossning blir tydligen bättre av det här bältet. Klart som korvspad att jag ska tillhöra de andra 20 %...
Så nu ska jag jobba lite och vila mycket!
 
Har fått ett startkit av världens bästa blivande farmor oxå och det var så mysigt att lägga iordning! 
 
 
Tilloch med Leon var engagerad och lyrisk för kläderna. :) Så nu inväntar vi bara säng och vagn. Behöver köpa en baby-björn (eller ergo-björn ska det tydligen vara nu..) och en gungstol till bebben med annars är vi klara :)
 
Annars e allt bra förutom alla hormoner i omlopp. Ena dan är jag dyngkär och lycklig, andra dan är jag psyk och allt är svart. Men bebben sparkar som en dåre så hon mår nog prima ballerina vilket är skönt!
 
Puss o Kram så länge!

Min dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Vaknar halv 9 idag, ändå bra får jag säga. Leon var först jättemysig men eftersom ingen ville sätta på filmen han ville se till honom än på ett tag, så skulle ha plötsligt rymma hemifrån. Nej.. Tillslut fick jag vila vidare i soffan medans han tittade färdigt på sin film. 
Vi äter frukost och sedan drar vi och slänger skräp. Jag blev sååå glad över att ha hittat till en ny flashig tipp NÄRMARE där vi bor. (Ni förstår ju hur man uppskattar konstiga saker när man är gravid..)
Hursomhelst efter ytterligare fix och trix kommer vi hem och jag ringer runt och planerar midsommar. För jag har midsommarångest för jag vill inte åka nånstans för kommer vara hög-gravid men vill ändå få hit nära o kära som man kan fira tillsammans med. Det går sådär än så länge kan jag säga... Mitt i min midsommarplanering titta jag ut genom fönsteret och får se SNÖSTORM. Kul att planera midsommar när det snöar ute.
 
Vi tänkte hur som helst ha grillpremiär idag meeen det snöar ju och är skitzo-väder så vi fick planera om. Jag hade köpt alla ingridienser till värsta goa grillen så nu får vi steka istället. Och istället för bacon hade vi köpt sid-fläsk. Sidfläsk omslungad kyckling... Jättebra att steka. Det kommer ta 2 timmar. 
 
Herregud. Nicklas får göra det. Jag har dammsugit och förberett kycklingen så nu fick jag illamående-hjärtklappning attack och måste vila.
 
Kan jallefall bjussa på ett roligt tips som min PAPPA (av alla människor med ogröna fingrar..) kom med idag.
Häll i lite karamellfärg i vattnet till tulpanerna så blir det matchigt och fint för blomstrerna...
 
 
 

Genomskinlig mage

Kategori: Allmänt

Jag är så trött!
 
Jag har bloggtorka! Jag har inget att skriva om! Jag bara jobbar och sover! Jag har ont i mitt bäcken och i mina axlar!  Jag är totalt dränerad från energi! Jag är slut! Jag är tappad! Over and out.
 
Neeeejdå! Jag överdrev lite...
 
Inatt drömde jag att jag kunde se genom min mage och såg Amys ansikte. Hon var jättesöt med små mörka blå ögon, en liten näsa och en liten mun. Så fick hon 2 söta punkter i pannan när hon lyssnade på alla ljud utanför magen som om hon funderade på vad det var som lät. Så idag har jag mest längtat efter min lilla unge i maggen för att få reda på om hon ser ut så där eller inte.
 
Vecka 26 nu! :)
Och hon ligger nog oftast exakt som på bilden för det sparkas oftast neråt där... 

hmm...

Kategori: Allmänt

Herregud så bra. Jag tar gärna en kamp! Fast nu ska jag ju bli mammaledig. Sen byter jag nog inriktning ist.
 

Fria ord: Dags att ta adjö av förskolans värld ...

 

MED EN förskollärarexamen och efter drygt tio år i förskolans värld säger jag tack och hej och påbörjar resan mot en alternativ yrkesframtid. Stress- och ljudkänslighet, förslitningsskador, sömnsvårigheter, frustration över att inte räcka till och hinna stödja alla barn och inte heller orka med mig själv eller min egen familj efter arbetsdagens slut; jag har nått en gräns för vad jag klarar av och jag vet att jag inte är ensam.

Jag följer fascinerat debatten om den svenska skolan och hur vår utbildningsminister Jan Björklund uttrycker oro över den svenska skolans dåliga resultat. Det talas om hårdare krav på elever och betyg från tidigare åldrar men sällan eller aldrig görs kopplingen till dåliga resultat i skolan till att barngrupperna både i förskolan och skolan blir större och resurserna färre.

De flesta förskolor har i dag orimligt stora barngrupper. Upp emot 20 barn och tre pedagoger ska samsas i lokaler som inte är gjorda för att rymma så många människor. Förutsättningarna på olika förskolor är olika men det är inte ovanligt att tre pedagoger har ansvar för barngrupper med 20 femåringar eller 15 ettåringar.

Ettåringar, som fram till dess att de börjar förskolan varit hemma med en förälder och fått full uppmärksamhet och nu plötsligt ska samsas med 14 andra små barn med samma behov av kärlek och trygghet som dem själva. De tvingas snabbt anpassa sig till en miljö som har svårt att möta varje barns enskilda behov och förutsättningar trots att vår läroplan betonar vikten av en inkluderande miljö och en skola för alla.

Det är inte ovanligt att det i barngrupperna finns ett eller flera barn i behov av särskilt stöd (med eller utan diagnos) utan att man för den skull tillför extra resurs till gruppen. Ansvaret ligger istället på ordinarie pedagoger trots att det sällan finns specialpedagogisk kompetens och inte heller tid att arbeta inriktat mot enskilda barn.

Att det är tre pedagoger per avdelning är dessutom en sanning med modifikation då man på morgon och eftermiddag endast är två pedagoger. En gång per vecka ska också pedagogerna ha enskild planering samt gemensam planering i arbetslaget för att kunna samtala om barngruppen, dess behov, enskilda barn med särskilda behov samt hur de ska föra det pedagogiska arbetet vidare.

Varje dag ska de också ha lunchrast (som sällan är längre än 30 minuter). Raster har man inte alltid möjlighet att ta ut, varken på förmiddagen eller eftermiddagen, det är sällan eller aldrig verksamhetsmässigt möjligt. Eftersom vikariebrist är ett stort problem i många kommuner så är det heller inte ovanligt att man är en man kort om någon är sjuk, är hemma med sjukt barn och så vidare.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst kring mina negativa upplevelser av förskolan. Hur de allt högre pedagogiska kraven inte är förenliga med förutsättningarna att uppnå dessa krav och hur det blir allt vanligare med konflikter mellan personal och föräldrar, som allt oftare uppmärksammar verksamhetens brister. Konflikter som i värsta fall leder till att pedagoger byter arbetsplats eller sjukskriver sig.

Jag skulle kunna skriva om hur många stressade kollegor och barn jag mött genom åren och hur många gånger jag känt djup sorg när jag ser samma barn bete sig helt annorlunda de dagar då de får mer tid tillsammans med oss pedagoger i en mer stillsam miljö. De är ofta inte barnens problematik utan snarare förskolans miljö som är problemet, en miljö som ställer helt orimliga krav på de barn och vuxna som vistas där.

Jag har alltid arbetat med duktiga och kärleksfulla pedagoger som gör sitt yttersta för att bemöta alla barn på bästa sätt, som vrider och vänder på sig själva för att försöka uppfylla de behov som barnen har och skapa en så bra pedagogisk miljö som möjligt.

Jag vet att det finns massor med eldsjälar, både inom förskola och skola, som trots många gånger usla förutsättningarna verkligen tycker att de har det roligaste arbetet som finns. Men jag möter nu allt oftare en hopplöshet och en känsla av vanmakt. Jag möter pedagoger som avråder sina outbildade vikarier att läsa till förskollärare. Pedagoger som berättar att de själva skulle vilja omskola sig och göra något annat men att de inte vågar eller har ekonomiska förutsättningar för att göra det.

Jag har under de sista åren haft flera kollegor som gått in i väggen eller är på väg dit. Jag har träffat många barn som inte mår bra för att miljön de vistas i inte ger dem förutsättningar att utvecklas. Jag ser fler och fler stressade och otrygga barn och hade jag haft egna barn skulle jag ha gjort allt i min makt för att förhala förskolestarten.

Varför talas det så lite om det här? Varför ska det hymlas och smygas inför föräldrar kring hur situationen på förskolan faktiskt ser ut och varför klagas det så mycket inom personalrummets väggar istället för att protestera högljutt? Varför talar man så lite om det självklara i att brist på vuxna inom förskola och skola leder till att barn inte ges möjlighet att få det stöd de behöver vilket i sin tur naturligtvis leder till sämre resultat i skolan?

När ska föräldrar börja protestera över de allt sämre förutsättningarna för deras barn och framförallt - när ska vi som arbetar inom förskola och skola, som vet hur det ser ut, gemensamt ställa oss upp och säga att vi faktiskt inte ställer upp på det här längre?