Supermissjess

Här kan du följa mig i mitt oerhört flashiga liv! Jag reser runt jorden och handlar bara de senaste inom mode och märkes... nej, jag driver. Följ med på en alldaglig resa genom vardagspussel, kärlek, toppar och dalar! Lite själsliga funderingar ibland, lite roligt ibland och lite boring o meningslöst ibland. Men jag älskar det för det är... Mitt Liv.

Cupcakes?

Kategori: Allmänt

Fick ett bryt på Nicklas häromdagen när vi planerade vår kommande flytt. Vi ska alltså flytta från en liten trea (minihuset) till en liten större trea. (lägenheten i rätt område) MEN. Vi har ju saker överallt. Det ligger nåt på VARJE kvadratmeter. Alltid. Jag hittar bebisleksaker, en apelsinpress (?) alla dessa kablar o sladdar till datorer kan pluppa upp lite varstans på mitt golv. En strumpa här och ett rep där. Saker saker saker. Jag plockar plockar o plockar. Om man inte tittar in i Leons rum där ligger det 10 saker per kvadratmeter.  Jag brukar stänga dörren och tänka att efter skolan ska jag be honom städa där inne. (HA! Vem tror ni städar tillslut??)
Och detta problem tror jag icke att vi kommer komma ifrån. Bara för att vi får 10 kvadratmeter större. Så jag fattar ju att vi kommer att flytta igen om ett par år. Alla som har flyttat med barn vet att det e rätt jobbigt.
Jag fick ett bryt och sa detta till Nicklas:
-Jag är så TRÖTT på att bo trångt! Jag vill bara stå i mitt fina framtidshus och känna att jag inte kommer behöva flytta nåt mer och bara stå där och känna harmoni och BAKA CUPCAKES! (?)
 
Hur ofta står man bara i sitt hus och njuter av att stå där?  På vilken planet bakar jag cupcakes??
Jag ser alltså mig själv i nåt rosaskimmer bakandes cupcakes. I ett rent hus. Det här är lite mitt problem. Jag känner alltid att verkligheten jag befinner mig i just nu är en liten sketen mellanperiod bara. Allt kommer bli guld o gröna skogar SEN när det här händer, eller när vi fått det här, eller när den här kommer. DREAMER!
 
Jag har bott i ett 200 kvatratmeters stort hus. Det fanns saker överallt då med. Bara utspritt på större yta. Men NU denna gången. 
Kommer jag stå där. Inte i nån sketen mellanperiod, utan i min drömtillvaro. Den sanna verkligheten. I mitt rosa skimmer. I mitt framtida hus. Och baka cupcakes.
Och alltid i min framtidsdröm så finns det aldrig några saker att plocka och Leon har gått från halvtrotsig och lat till ett läx och städgeni!
-Mamma, jag är färdig med allt mitt nu, o jag känner inget behov av att spela tv-spel längre, kan jag hjälpa dig att baka cupcakes? Snääälla??
-ja, självklart lille hjärtat, du vet vart förkläderna hänger!
-javisst mamma!
 
 
 
(HAHAHAHAHAHA) (har vi ens förkläden?)
 
Det här är Jessica mitt i en sketen mellanperiod. 
Med lycka i hjärtat och världens finaste familj.
Over and out.
 
 

De gravida männen.

Kategori: Allmänt

Hej!
Tänkte lista några bra saker med att vara gravid och några mindre bra saker.
 
Det som är BRA med att vara gravid.
+ Man bär liv. Man gör lite nytta på jorden. Befolkar den. Känns som ett bra syfte.
+Man slipper mens. Read again. INGEN MONTA PÅ 9 MÅNADER! Och ammar du så stannar den borta ännu längre! Man slipper mens i ca 1 år och 3 månader. Det är nåt att hurra för.
+Man slipper jobba.(Om man får besvär av sin graviditet) Vilket innebär att man kan få sjuk-kassa och ligga i soffan och käka praliner. Om än med smärta men du slipper de dagliga tråkiga rutinerna.
+Man KAN drabbas utav hormoner vilket gör en helt jävla wacko och innebär att man ÄLSKAR att nuppa. Intensivt och ofta.
+Man får äta massa skit och man kan skylla på att man äter faktiskt för två..  Se det lite som en livspaus i all mat och träningshysteri. Nej tack. Jag ligger här och är gravid och är sååå sugen på milkshakes. Varje dag..
 
Det som är MINDRE BRA med att vara gravid.

-Över-Känsligheten. "Hon menade nog mig när hon höjde på ögonbrynet. Jag måste ut på toa o lipa Buhuuhuuu" patetiskt.
-Illamåendet. Som börjar direkt och man får INTE bli sjukskriven pga av lite illamående, nej det hör till, upp o hoppa bara! När man är grön i ansiktet och mår skiiiiiiit. Förjävligt.
-Foglossning. Ont i musbenet, ont i höfterna, du kan knappt gå. (och tro inte det går över bara för att ungen är ute nej räkna med att dras med eländet till bebis är cirkus 5 månader...
-Massa mer fysiska besvär. Ryggont, svårt att andas för lungorna är hoptröckta, svindel och yrsel osv osv osv...
-Kroppen går det åt helvete med. Du blir fet ful och svullen. Du kan komma tillbaka men det tar ett tag. Tänk ett år.
 
Låter väl roligt det här?
 
Sen tycker jag oxå hela gravid grejen är och kommer förbli en riktig kvinnofälla. Hade det vart karlar som "BAR LIV" och "JAG ÄR GRAVID!!" Hade det utan tvekan setts som den vackraste uppgiften på jorden. Han hade självfallet blivit GRAVID-LEDIG från dag 1 med full betalning (inget att snacka om där), det hade funnits "GRAVID" parkeringsplatser utanför varenda affär, VIP-ingångar utanför alla restauranger eftersom de gravida männen självklart skulle få känna sig minst lika välkomnade och levande som alla oss andra. De gravida männen skulle höjas till skyarna, få gå på röda mattor, hullas och gullas med.
 
Men nu är det kvinnan som är gravid. Vi får jobba in i det sista. Vi får bråka, gråta och slåss mot arbetsgivare och föräkringskassan om att vi faktiskt MÅR DÅLIGT utav graviditeten och vi MÅSTE få slippa jobba. Vi får offra våra kroppar och löner pga av att vi älskar barn och vill ha välmående familjer. Så det är sååå många mer minus än de som listas ovan. Pga hur vårt samhälle ser ut. Med massa ogravida män på toppen.
 
Tack och hej en feminist-tjej!
 

Tänkvärt!

Kategori: Allmänt

 

Rodh Gilbert

Kategori: Allmänt

Jag dööööör så roligt!!! Asgarvade mig ännu mer hes. Han gjorde min dag!
 
 
 
Snart kommer min dag bli ännu bättre när min älskade lille son från Stockholm anländer till Fristadhuset och julen blir komplett ovh mammahjärtat blir helt igen! :)
God fortsättning alla!

Still sick

Kategori: Allmänt

Jag är så less på det här! Handlade hostmedicin idag men tänkte "nu har det ju vänt, känner mig MÖCKE bättre nu."
Kommer hem och får feber!?
Ska överleva julen bara  sen går jag bannemej till läkarn om det inte gått över. Upp o ner hela tiden.
Kännt mig sjuk typ hela december. Blä.
Men God Jul då.. 
 
 

Bored

Kategori: Allmänt

Vi har gått o lagt oss här. Har kommit in i nån jättebra (not) rutin att bebis bara somnar mellan oss. Nu särskilt när vi inte är på hemmaplan. Oftast tycker jag det känns naturligast, bäst och sååå mysigt men idag vart jag trött mitt på dan och sov med henne en timme på eftermiddagen=inte trött nu.
Bara uttråkad. Och känner mig fet för jag har haft hosta (redig hosta inget fjösigt) så inte kunnat träna på 2(!!) veckor! Ååååhhhh sååå seeeegt! Kommer ju aldrig komma i form!
Nu har jag klagat av mig lite. Skönt det. 
Imorn ska jag köpa ny hostmeddi, vi ska brassa köttbullar o sen blir det uppesittarkväll med bingolotter! Tjuuuhuu! 

Amys blogg

Kategori: Allmänt

Hej! Det blir så mkt bebis på denna blogg så nu har Amy fått en egen blogg. AmazingAmy.blogg.se. Den är lösenordsskyddad men känner vi dig och du vill följa henne skriv till mig så får du uppgifterna du behöver dirre! Kraaam! 

Husband

Kategori: Allmänt

Jag älskar min mans attityd "det finns inga problem i världen-låt alla vara hysteriska jag är lugn-allt är en bit av en kaka-(förutom när jag är sjuk eller har ont nånstans)" Här är ett exempel:
 
 
Nu tror jag ju inte att jag är gravid. Jag har ju spiral. o den var ju supereffektiv i min kropp under en 6 års period. Men still. Man har ju hört historier o my period is still gone och jag har haft mensvärkskänslor det sista. Kan ju vara montan som är på G men... Vädrade min oro för min käre äkta hälft o detta var svaret jag fick.. Piece of Cake gumman! Föd ut ungen bara!
 
Nough Said. Kejsarsnitt måste vara kvinnans bästa vän. Har ju alltid sagt att epidural är kvinnans bästa vän men den ägs ju av nån jävla narkosläkare som vägrar komma, utan dyker upp lite hipp som happ när det behagar honom typ när man legat i dödsryckningar i 5 timmar utan pauser o utan bedövning och REDAN ÄR ÖPPEN 10 CM EFTER EN IGÅNGSÄTTNING!! 
-men tjena? Var det nån som önskade epidural eller?
 
Tack o hej. En bitter tjej. ;-)
 
 

TJUUHUU!

Kategori: Allmänt

 
Den här skönheten blir vår i maj!!!! Jag LÄNGTAR!
 
Det blev klart igår. ÄNTLIGEN slippa skjutsa hit o dit och köra, köra och köööraaa...
Jag kommer sakna min oas mitt i skogen och naturen. Jag kommer sakna TYSTNADEN och lugnet och harmonin. Jag kommer sakna min feta asastora trädgård där man lätt som en plätt slänger upp en liten pool till ungarna och de får springa fritt. Jag kommer sakna synen av vackra hästar som står och betar på en äng varje gång man kör hem.
 
MEN. Hur ofta är det sommar i det här landet? Och hur mkt måste jag, sommar till trots, köra, köra o köra? Hur harmoniskt är det?
Plus att vi får större. I am happy as can be.
 
Ska nu åka iväg till BVC och Amy ska få spruta. Inte lika kul. :(
 
KRAAAM!

Hosta from hell

Kategori: Allmänt

 
 Bilden säger allt! Jag är trött på att bara ligga hemma. Jag är trött på att vara orkeslös. Jag är trött på att vara sjuk, jag är sick of being sick! Det här är 9e dagen! Tur jag inte jobbar för då hade jag vart tvungen att fixa läkarintyg. Stackars bebis får lite tråkigt liv men hon verkar lycklig ändå!
O nu har Conrad kommit! O Lin slipper vara höggravid, min kusin har blivit pappa, o mina barn har fått en syssling. <3
 
Happy Days! (förutom sjukan då)
 
Kraaam!

smoothie 2

Kategori: Allmänt

Hejhej! Hemkommen från lämningstimnen och bytte ut mjölken mot apelsinjuice. Då tas ju järnet upp bättre o det blev pronto skillnad i smak! Mucho bettro! 
 
 
Idag kan det födas en alldeles ny liten Conrad ut till världen! Jag håller tummen o hoppas på det iaf! :)
Hejja hejja!
 

Lucia

Kategori: Allmänt

Hejhej! Kom precis hem från Leons luciatåg. Det var sååå fiiint. Och antagligen sista året man som förälder fick kolla! :( Han har blivit så stor! 
Nu har jag handlat och precis börjat (även med kosten) mitt nya liv. Är så trött på dessa virus som hela tiden hoppar på mig så denna hälsodryck ala Jessica speciale ska nu få ersätta min frukost.
 
 
Innehållandes: mjölk, ananas, banan, linfrön, vitlök, kokos, bladspenat.
 
Inte jättegott men kände mig väldigt nyttig när jag druckit upp den. På grund av alla virus påhoppningar kan jag ju inte följa mitt träningsprogram heller som jag ju måste för att komma i form. Får bebis för ont i magen pga vitlöken. Ja. Då får jag väl gå över till majsvälling eller nåt. Hon är ändå snart 5 månader!
 
Puss o kram!

Hårband

Kategori: Allmänt

Löjligt roligt det här med att ha en liten tös som man kan köpa/fixa gullegull grejer till.
 
Asså mamma jag har fortfarande inget hååår!
Nej, jag vet men jag passar på innan du blir 14 o svartrockare! <3
 
Ikväll ska vi till Sandra på middag. Hon hostar fortfarande (Amy alltså, inte Sandra haha) men det är ingen värsting hosta kvar och jag är socialt understimulerad så. Nu blir det upcatching med Sandris. O Amys första tjejmiddag! :)

Idol

Kategori: Allmänt

För mig finns det iaf bara en idol som kommer förgylla våra fredagskvällar här hemma och slå (tror jag) och bli den riktiga vinnaren! <3  What a voice! Han BERÖR!
 
 

1a snön

Kategori: Allmänt

Jag borde: städa, träna, vika tvätt. Jag orkar inte. Tror det är pga väderomslag jag är så här trött.
Ligger o myser ett tag till. Just because i can!
 
Ville skriva av mig angående olyckliga människor. Som envisas med att vara ihop. Par. Gifta. Sambos. Som bråkar, har det destruktivt. Gör varandra olyckliga. Jag ser dom när jag handlar, jag har väl nåt sånt i min omgivning.
Jag säger: gör slut.
Är du inte lycklig med den du lever med: gör slut. Självklart går det upp o ner, självklart upplever alla par tristess mellan varven, det är inte det jag menar. Då går det ju o lappa bara man piffar till det lite igen. Sparar pengar till en resa, skaffar nåt gemensamt mål, u name it.  Vattnar gräset lite. Håll ihop då för guds skull. Nej, jag menar när missbruk, ondska, bristen på tillit eller ren elakhet ställer till det. Makt är oxå ett missbruk. Gör slut då.
 
Jag är mycket hellre olycklig, fattig och ENSAM än olycklig, rik och tillsammans med en idiot. För är man själv och olycklig och kämpar på så finns det åtminstone en strimma ljus i mörkret, ett hopp om att det blir bättre längre fram. Man har en CHANS att träffa nån o bli lycklig igen. Men i ett dåligt förhållande? Där finns det bara mörker o jag ser ingen anledning att sitta där. O bara sluka den energin. Gör slut då. Det må vara synd om fattiga ensamstående föräldrar men det är möcke mer synd om olyckliga. Stackare. Som blir nedtryckta och tvingas leva med ondska. O dom är det oftast ingen som ser...
 
Jag är lycklig nu föralldel! Det här handlar inte om mig. Långt ifrån. Men jag ville bara vädra mina åsikter. O Nicklas vet vart jag står så vi är rätt bra på att vattna! :)
 
Puss o kram!
 
 

skridskor, disco & gympapåse

Kategori: Allmänt

Hej!
Det är så mkt att komma ihåg varje dag! Jag har ett knep. Postit lapp på ytterdörren. Nu har jag världens bästa karl som hjälper mig med hela familjelogistiken men när jag var ensamstående heltidsarbetande så var mina postit lappar helt avgörande. Man kan inte ha allt i huvet, så enkelt är det. 
Idag står det : gympapåse, visa Leon lgnht 15 (inte klart än men han vill kolla på den såklart), lek r & m (jag o Amy hänger med Carro), hämta N 17, disco för Leon 18-20
 
Men imorgon! Har redan fått skriva postitlappen för imorn. "tomtedräkt, fika, skridskoväskan, påse till Leons pappa" osså frukt varje dag men det fixar alltid min eminenta (roligt ord) karl varje dag. Allt blir så mkt lättare när man är 2!
 
Min klippa <3