Supermissjess

Här kan du följa mig i mitt oerhört flashiga liv! Jag reser runt jorden och handlar bara de senaste inom mode och märkes... nej, jag driver. Följ med på en alldaglig resa genom vardagspussel, kärlek, toppar och dalar! Lite själsliga funderingar ibland, lite roligt ibland och lite boring o meningslöst ibland. Men jag älskar det för det är... Mitt Liv.

1a utflykten!

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi hela familjen till Bromma Blocks. Det var Amys första utflykt. Hon var jättesnäll och duktig hela utflykten, käkade 2 gånger (en gång i ett provrum, why not liksom) men mina beskyddar-mamma-hormoner. Ojojoj. Hade glömt den här känslan. Meeen hormonerna funkar, så mkt kan jag ju säga...
Allt blir plötsligt jättefarligt, alla gubbar ser ut som fula gubbar och alla motgångar ("just den foundationen är tyvärr slut") blir 10 ggr värre än vad de egentligen är med alla dessa överhopade "faror" överallt och främlingar hängandes likt hungriga vargar kring ens kära lilla skatt! Nej, tacka vettja hemmets lugn vrå!
 
 
"Min första utflykt med lugn o snäll storebror, lugn o snäll pappa o en hysterisk mamma, men det var kul"
 
Idag får Nicklas åka o handla själv. Jag tar en lugn städ-dag, för imorn vankas det lite mer besök..
 
Hej Hopp!
 

Besök

Kategori: Allmänt

Igår var en intensiv dag (haha, inte direkt men lite annat läge när man är typ nyförlöst!)
med besök. 
 
 
Mys med fina Sandra
 
Sen blev det besök av Caroline o hennes grabbar meeen jag
missade ta kort på det... Sen kom Leons pappa o storasyster på besök
 
 
Leon med sina snygga syrrer!!
 
Idag var vi på återbesök och allt var bra. Hon vägde mer (!) än när hon föddes. Snabba puckar! Sen åkte mamma o pappa hem och har vi tagit det redigt lungt resten utav dagen. Underbart! Bara ett snabb-besök från grannarna som ville lämna present o kika lite på underverket. :)
Åh, vi badade henne igår. Hon njöt som attan!! :D
 
Puss o Kram!
 
 
 

Kär

Kategori: Allmänt

Alltså jag är så kär i den här lilla människan!
 
 

2-barns mor!!

Kategori: Allmänt

Hej! 
 
Jag är sååå lycklig och nybliven mamma till lilla Amy! Leon är stoltaste brorsan och vi har kommit hem och försöker bibehålla och komma in i rutiner. Jag passar på att blogga lite nu när hon sover, Leon leker hos en kompis, Nicklas jobbar några timmar o mamma o pappa är här o sköter markservicen. Hade aldrig klarat detta utan dom!
 
Förlossningen var HEMSK, jag kommer nog behöva gå o prata med nån hjärnskrynklare om den. Igångsättning pga lång vattenavgång önskar jag inte min värsta fiende. Utdrivnings-skedet var dock perfekt, då hade Edan börjat verka och hade krystvärkar bara i 10 minuter. Så väldigt bra Grande Finale med förlossningspallen o Nicklas kramandes bakom, jättemysigt men övrigt: Ångest!
 
Men nu är det över och jag njuter på.
 
    
 
 
 
Nämen! Nu vaknade nån o ville ha mat igen... Bara jobba vidare ;) 
 
(Om ni tycker jag ser trött o schleten ut på den här bilden ska ni vara glada att ni inte såg mig under de tidigare 3 dygnen... #TOTALVRAK
Inatt har vi ju faktiskt fått sova! Duktig kicka! :)
 
 
 
 
 

På rymmen!

Kategori: Allmänt

Efter vattenavgång o värkar kl 0100 natten till ons så åkte vi in och kämpade trötta som galningar en hel natt o dag, fick sen åka hem eftersom sömnbristen tog ut värkarbetet (tror jag) Så nu är jag på rymmen från förlossningen! Hehehehehe!
 
 
Läser MAMA o chillar. Har sovit massa o ätit massa nu så jag ska ha MAX-styrka imorgon för då blire igångsättning! :D (Om det inte drar igång innan nu men det verkar inte så) Jag får citadon för mina onda men oregelbundna förvärkar så de går prima att sova på. Så jag är nu laddad för imorgon!
 
Tänk att jag så snart så snart ska få gosa bebis!! O imorn kommer mamma o pappa upp o hämtar Leon från hans pappa så har vi dom att komma hem till. Mysigt mysigt. Men innan allt mys ska jag allt va preperd.
FOR ULTIMATE PAIN!!!!
 
HejHopp! :-X
 

13-07-23

Kategori: Allmänt

Känner mig inte döende idag, väldigt skönt. Så lite piggare och gladare!
 
Fina Sandra var precis här på fika, det var mysigt att träffa henne lite innan hon reser iväg på sin nästa semestertripp. Globetrottern.
Själv sitter jag på min baksida o tuggar is som nån jädra seg pensionär. Haha!
 
Nej, men jag reste mkt mellan åren 02 och 05 faktiskt när jag hade en rik karl sen blev det rätt dött på den fronten, Jag blev mamma o sen singelmamma o så "plötsligt-händer-det" förra sommarn träffa jag Mr right och nu ser jag fram emot bebis igen. Så allt har sin tid!
 
 
Nu blire FÖRHOPPNINGSVIS sista mvc besöket. Fast inga känningar. Sandra trodde 23:e.
"Det är ett snyggt person-nummer 13-07-23"
Blir det då tror jag hon e häxa precis som jag!
Den som lever får se. Puss o Kram!

fortf trött

Kategori: Allmänt

Egentligen har jag massa roligt att blogga om. I ons hade vi gäster o mys i parken, igår var vi på jättetrevlig middag, Leon har haft playdate här o vi har hängt i vår pool eller på beachen. 
Idag var vi o spela minigolf med en jätteglad o inte alls dålig förlorar-6-åring. Jag skulle kunnat länka intressanta articklar om leverfläckar=tidigare liv? o annat kul vi har diskuterat och nu ska vi grilla.
 
Jag sover gott på nätterna förutom mina 2 steady toa-besök men jag är fortf såååååå sjuuuukt trött!
och mår illa och är svullen som en val.
 
Så jag orkar inte blogga om nånting. Jag bjuder er bara på en bild från jag var 3 1/2 år med min lille nyfödde kusin som jag var sååå stolt över... Då. ;D 

Ska bli väldigt intressant o se hur bebis i magen ser ut. Lik mig? Eller lik Nicklas? Eller en blandning?
Leon är ju väldigt mycket en blandning men Nicke kanske har superstarka gener. Det får vi se!
(Han är ju snygg som en grekisk gud så det gör ju inget om hon blir lik honom menar jag. )
 
 
Här är iaf jag. Back in the days. Summer of 84! PUSS!

Trött!

Kategori: Allmänt

Sovit såååå gott nu typ 3 nätter i rad men är ändå sååååå trött idag! Helt död! Kan det vara lugnet före stormen? Hoppas!
 
 

Hemma-dag

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Vi har hängt på en o samma strand 4 dagar i rad nu. Igår tröttnade Nicklas o tyckte vi skulle ha en "hemma-dag" idag. "Neeeej guuuud så tråkigt" tänkte jag, men himmel så bra idag har varit! Jag har insett att jag ska bli 2-barnsmor (bättre sent än aldrig....) så har fixat en "Leon-låda" med alla hans viktiga saker från hans första år. Första albumet, första skorna, alla papper o pärmar o filmer från första tiden, teckningar, UL-bilder osv osv. Allt låg i en enda röra med album o pärmar huller om buller med annat bråte i skåpet. Så nu. ORDNING. I love it. Jag ska göra en egen låda till alla mina barn. Vi får väl se hur många det blir. ;)
 
Den blev jättefin och får nu hänga i hans rum till den dagen han ska flyga ur boet. 
 
 
Jag klädde den i en grön gammal filt o pyntade med lite matchande presentsnören! Ibland slår kreativiteten till! :)
 
Idag åkte lilleman till Danmark på semester med sin pappa o storebror o kommer åter på fredag. Riktig grabb-semester! Så igår passade vi på o låna honom några timmar för att åka till stranden o mysa till det lite.
 
 
Imorn får vi gäster så idag blir det sockerkaksbak och häng på baksidan!
 
 
Hej Hopp! <3
 

Grill

Kategori: Allmänt

Guuuuud så gott det var!
 
 
 
Grillade morötter kan jag rekomendera faktiskt! :D

Vecka 39..

Kategori: Allmänt

 

 
Jag kommer inte ihåg den här låååånga väntan på Leon? Var det kanske för att han kom på en ruskig o regnig höst och det mest kändes mysigt att gå o vänta på bebis? Medans det nu är sommarlov o semester och jag ser allt jag "missar"? Men gudars skymning jag klagar inte! Kom när du kommer lille vän!
 
Gravid vecka 39
 

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Piratpartist

Kategori: Allmänt

Jag har ju noll koll på politik. Är jag blå eller röd eller neutral eller vafaan e jag.
 
Har typ röstat olika alla år förutom en period då jag snöade in på KD (??) av alla partier. De hade bäst familjepolitik tyckte jag. Fast dom är ju anti homosexuella så det går ju absolut inte med min jämnställda och humana inställning till människans olikhet och rätt till att vara sig själv.
Så nu när jag är hemma (sjukskriven på heltid, var hos läkarn igår med mitt onda bäcken så nu slipper jag bli orolig om bebis inte kommer som planerat, behöver INTE gå o jobba halvtid mer iaf! Skönt!)
 
Så har jag haft tid att titta lite på det här "Almedal" och politiker som pratar. Tyckte sjukt mkt om nya ledarn för miljöpartiet och drog med mig Nicklas i nån politisk diskussion (han är oxå väldigt ointresserad) men det är ju viktigt att veta vart man står så vi gjorde ett politiskt test.
 
Jag fick en chock i mitt resultat. Jag blev en klockren Piratpartiskt????
Vilka faan är piratpartiet??? Ett Kalle Anka-parti?
 
 
Piratpartiet....
 
Fick ett roligt mess igår av en av mina bästa barndomskompisar att hon tänkte på mig för hon satt o titta på "Allsång på skansen" där the bobbers gamle frontsångare bjöd på deras "Genies coming genies coming back tomorrow" citat: du lyssnade jämt på den och vi spelade alltid boppers hemma hos dig. Nostalgi!
 
Vi tittade inte ens på allsång igår och jag hade ändå berättat för Nicklas samma dag (igår alltså) att "min första cd var "the boppers" jag tyckte dom var skitbra. Kan du fatta?"  Coincidence!!
 
Finns flera sjukt pinsamma faktorer här som ni kan se.
1. Min första cd-skiva var "The boppers" som jag var sjukt stolt över. Jag är inte så här jävla lastgammal, min första skiva fick jag typ -91 och jag menar då var ju ändå Madonna poppis, Michael Jackson, Sverige hade      Dr. Alban (wow) och det började komma massa eurodiscolåtar. Som ju senare blev min nisch. Eurodisco. Fast... kärlek till the boppers här alltså..
2. Jag lyssnade så mkt på den här skivan så att IDAG år 2013 förknippar mina gamla polare mig fortfarande med dom. Men jag måste rätta till det här lite. Favvo-låten var inte "geenies coming" det var faktiskt nummer 7 på skivan. Den här:
 
 
 
 
Fast "the boppers" då...
 
Tycker faktaiskt fortfarande den är rätt bra. Varför snöade jag in på att vara så normal som möjligt när det skulle vart mkt coolare om jag blev en renodlad "RockaBilly-tonårs-tjej" ???
Jaja, jag försökte få Nicklas att köpa en Wunderbaum till bilen igår men han vägrade. Så hon bor väl i mig. Rocka-billy Jessan. ;)