Supermissjess

Här kan du följa mig i mitt oerhört flashiga liv! Jag reser runt jorden och handlar bara de senaste inom mode och märkes... nej, jag driver. Följ med på en alldaglig resa genom vardagspussel, kärlek, toppar och dalar! Lite själsliga funderingar ibland, lite roligt ibland och lite boring o meningslöst ibland. Men jag älskar det för det är... Mitt Liv.

Hävstång

Kategori: Allmänt

Alltså... VARENDA gång jag hör ordet "hävstång" (vilket inte är jätteofta i mitt liv men det kommer hävstångs tillfällen emellanåt.) så kommer jag o tänka på en totalt meningslös sång jag hörde i min barndom. Snacka om att den SATTE sig! Nu sa dom på barnprogrammen jag sitter o slö-glor på med lilleman att "en åra fungerar alltså som en hävstång.." SMACK så kom den in i min hjärna ännu en gång.
Så hitta jag den. Till min lycka!
 
Lyssna vilken vacker sång.
Men spola till en minut, dom tjötar bara innan.
 
Puss o Kram!  ;)
 
 

SLAPPA!

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Jättetrevlig middag igår. Vi kom dock in på en diskussion som skilde våra värderingar åt totalt. Det handlade om "slapparkläder hemma eller inte slapparkläder hemma" De menade att man ska vara minst lika snygg hemma som när man åker till jobbet för att inte "tappa gnistan" typ. Man skall göra sig minst  lika snygg för varandra som för andra. Jag höll INTE med. Min åsikt var (och Nicklas med som tur) att det skönaste som finns är ju att komma hem, byta om till slappar-mys kläder och bara vara. Helst sminka av sig och ta av sig bhån med.
 
Att gå omkring sunkig en hel dag tycker jag är livet på en pinne. På sommaren när man e ledig behöver man inte ens klä på sig. Kanske strutta omkring i en bikini och bara gå mellan kylen och solstolen ute. MM MM MM.
I love it. Men inte för många såna dagar. Det räcker med en eller två sen måste det hända nåt annars blir det tråkigt. Men att göra sig snygg inför varandra. När man lever ihop?? Ok, gå ut på middag själva någongång men det är väl tillräckligt ofta som man är social och umgås med andra och då "piffar upp sig". Att vara upp-piffad every day nej nej nej. Orkar jag inte.
 
Sen håller jag med om att om ena partnern är ledig (typ föräldraledig) är det ju trevligt att inte möta den arbetande hälften i grå mysbyxor, otvättat o okammat hår, nerspyad, klagar på halsont, och allmänt ful VARJE dag. Så ser man ju ut ibland och då får det vara så men då o då kan man ju rycka upp sig och göra fint hemma och sig själv och välkomna med ett leende och en ren bebis every now and then. Trevligt. Omväxling förnöjer.
 
Nu har vi söndag och jag har nattlinne på och vi lade oss i sängen igen efter frukosten och Nicklas planerar tapet-mängd till sovrummet, jag bloggar (oerhört viktigt) och Leon kollar Starwars. Och vi skiter fullständigt i hur vi ser ut och jag kan inte tänka mig en bättre söndag.
 
 
Så jag uppmuntrar er alla att SLAPPA mycket. För hälsans och välmåendets skull :)

Blomma

Kategori: Allmänt

Verkar ju som om jag är helt frisk nu efter den här antibiotika kuren. Pratat med några om hur jag ens kunde bli gravid med en sån infektion i kroppen. Fick skönaste svaret från Moster. "Ja du vet hur dom säger: glömmer du vattna vissa blommor är det dom som går i blom" Hahaha! 
 
Idag blir det fullt ös, handla, kalas med Leon, middag här ikväll med 3-barnsfamilj. Plus galen hund. Nicklas bjöd in hunden. Jag älskar inte hundar....
 

Hajpad

Kategori: Allmänt

Sov bara 6 timmar inatt med. Vaknade klockan 4 o kunde inte somna om.
Men ÄR INTE TRÖTT!!! Känner mig däremot helt hajpad! Jobbet gick oxå bra, jag kände mig helt pedagogisk o effektiv. Inget illamående, inget trötthet. Tänk om jag tillhör de där knäppisarna som inte behöver mer än 6 timmars sömn?? Då rasar ju hela min värld. Jag som älskar att sova.
 
Men vad är det för fel?? Varför sover jag inte hela nätterna längre?? Hoppas mig hitta 2 bra stålpinnar så jag kan detektiva fram nåt dåligt magnetfält där sängen står. Eller så kommer pappa o hälsar på någorlunda snart och tar med 2 järnpinnar.. Han har massa skrot i sin källare.
 
Hade en diskussion med en galen men rolig kollega idag om vilka vi var lika. En ytlig och helt utseendebaserad diskussion. Väldigt viktigt att klämma in såna diskussioner under arbetstimmarna. Vi kom då fram till att jag ser ut som en blandning mellan dessa 2 brudar. Eller dom kunde vart mina mammor... (om de fick barn jävligt tidigt)
 
 
Anna Mannheimer
(folk har på riktigt kommit fram till mig på stan o frågat om vi e släkt. "Öh? nej"
 
Lena PH
Fast här får jag höra mest på krogen. "Du ser ut som Lena PH, blink blink"
 
Så vad drar vi för slutsats av detta? Sminkad och väl iordninggjord o glad i hågen = Lena PH.
En vanlig dag på stan efter jobbet= Anna Mannheimer. Jaa, jag är glad. Det kunde vart fan så mycket värre!
 
Bokcirkeln igår var supermysig (förutom att jag blev halvt om halvt offer för försök till våldtäkt av värdinnans hund när jag kom... älska hundar, not!)
Vi ville aldrig sluta tjöta! Mer bokcirkelträffar åt folket!
 
Pussar o Kramar! (ska försöka varva ner nu. Vet ej hur..)
 
 
 
 
 

Hormonell

Kategori: Allmänt

Hej
 
Inatt sov jag dåligt IGEN! Magnetfält varning big time. Jag o Nicklas ska byta plats inatt så ska jag kolla om det blir bättre. Eller så är det gravid-vakenhet. Höll på likadant när jag vänta Leon typ: "Så här kommer det bli, tro inte du ska få sova på nätterna, hehehe". Jaja, men låt mig sova nu då så jag orkar sen!
 
Och jag kan gladeligen meddela att mitt illamående verkar ha gått över! :D
Fast det har inte gått över som i att allt har blivit frid och fröjd, nej nej, jag har gått tillbaks till ett konstant pms tillstånd. Igårkväll kände jag mig asförbannad. Drömmer alltid att jag skäller ut nån stackare också. O idag känner jag mig heeelt låg och deprimerad.
 
Och jag som ska på bokcirkel hos Sofia ikväll. Hoppas jag klarar mig utan att bryta ihop.
 
Igår kom Sandra över på middag. Det var myspys att catcha up med henne lite.
 
Nu ska vi äta lite taco-rester.
 
Kramkram

Sova??

Kategori: Allmänt

Har seriöst inte kunnat sova på hela natten. Ok, kanske lite men inte mkt. Funderar seriöst på om sängen nu står över nån konstig energikälla. Ni vet så det blir dålig feng shui.
Måste seriöst kolla detta idag. Man kollar det med två tunna järnpinnar, i know the drill. Måste testa.
 
För det kan omöjligt ha att göra med den där skräckfilmen vi såg igår. Sinister. Se den INTE. Fast jag blev inte rädd såklart. För jag visste att det bara var en film och dom sa "action" och "cut" och gick på kaffepaus varannan kvart. Jag får inte säga så till Nicklas för han tycker hela tanken med en skräckis är att man SKA bli rädd. Fast jag tänker på min bebis i magen. Kan aldrig vara bra med en skräckslagen morsa, hela huset skakar ju då...Vilken OTRYGGHET!
 
Men lik förbannat har jag inte sovit.
 
Seriöst.

Bytt sovrum

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Idag har vi slitit med att byta sovrum. Vi (läs Nicklas) fick skruva isär hela sängen för att få ut den och jag upptäckte att Leon hade millioner saker. Och vi hade millioner dammråttor oxå... Det har aldrig varit så städat som det är nu kan jag säga!
Så nu har Leon det lite mindre rummet och vi har det större rummet för att få plats med kommande spjälsäng. :)
O Leons rum blev mkt mysigare nu med utsikt över hästhagen. Och jag trivs mkt bättre i ett riktigt vuxensovrum där sängen står mitt i rummet. Allt känns mycket bra!
 
Nu vill jag äga millioner pengar oxå (inte bara dammråtter o kinderäggs-leksaker i mängder) för att kunna köpa ny garderob till vårt nya sovrum, nytt matsalsbord, ny säng till Leon, ny bokhylla till hans rum, ny fondtapet, målarfärg till båda sovrummen osv osv......
 
Imorn blir det iaf nytt bord på Ikea!
 
Och vi har enats om denna fondtapet...för att bebisen skall bli redigt förvirrad och somna snabbt om kvällarna. HAHA! Nej, för att den var snygg bara ;)
 
 
HEJ HOPP! 
 
 

Ultraljud!

Kategori: Allmänt

Wuuhuuhuu! Vi har fått kallelse till ultraljud!
 
 
 
Jag minns sist jag gick (sist o sist så vitt jag vet har jag bara varit en gång förut för jag har bara fött en unge..) så var det, efter förlossningen, den lyckligaste dagen i mitt liv! När man får se sin bebis för första gången sprattla runt där inne livs levande. Inne i ens egen mage. Det är sån häftig känsla! Så nu längtar jag dit. Och jag håller tummen att allt ska vara i sin ordning.
 
Jag bjuder även på en liten magbild. Jag har ju alltid vart lite småtjocker och svullen mage så känner inte direkt nån jätteskillnad på den fronten men jag känner tickningar iaf! Det e mysigt. Hade det inte vart för allt illamående så hade jag kunnat tänka mig att alltid vara gravid. 
 
 
Jaha, det var det. Imorn tar jag sista antibiotika pillret så håll tummarna att hälsan blir bättre efter den så jag kan jobba lite nästa vecka! 
Hahaha, snyyggt häng jag har på brallerna! jaja, så får man se ut när man går hemma!
 
Trevlig helg, puss o kram!

Uscha!

Kategori: Allmänt

Var på jobbet en timme idag sen började allt snurra, jag trodde jag skulle spy o dö och ungarna skrek högre en nånsin och hela världen blev helt surrealistisk. Jag gick in o la mig på ett badrumsgolv och världen fortsatte snurra och sen åkte jag hem.
Nu har jag sovit i 2 timmar för mådde illa hela natten men trodde det var vanligt gravillamående men nu vettesjutton. Går magsjuka på jobbet men mår fortfarande "bara" illa. Käkar antibiotika (hade tydligen urinvägsinfektion...??) så kanske en reaktion mot den, jag vet inte. Jag kunde inte jobba iaf.
 
Synd om mig.
 
Igår satt jag och Leon i köer i 2 timmar hem från fritids o jobbet. SJUKT!
Men nedan följer en lista på saker man kan göra när man är fast i en bil i timmar. En uttråkad 6-åring och en mamma som höll på o bli galen.
 
* Ta vad som helst i bilen och gör dom levande och lek en lek. Vi hade just hämtat ett par skridskor. Vi tog en varsin och dom blev kära och hette Tyke och Kimme. Kimme höll på o dö flera gånger på en soptipp och dom kom ideligen ifrån varandra. Dramatiskt värre. Och Tyke var tvungen att vila så fort jag fick chans att hålla båda händerna på ratten.
 
*Sjung högt och inlevelsefullt med i alla sånger på radion. Leon var en hejare på detta. (fast han överröstade ju inte mig förståss ;)
 
*Facebooka om ditt elände och försök få action och underhållning och sympatier därifrån. Gick sådär.
 
*Hitta en ficklampa och ge barnet som han kan leka med. Det var roligt i 10 minuter.
 
*Passa på o ring en gammel vän. Som du alltid har dåligt samvete för att du aldrig ringer till. Ypperligt tillfälle.
 
*Prata om allt kul som händer utanför. "Kolla den stackarn, han ser ut o frysa" (det blev typ aldrig roligare än så)
 
*Hitta på ord från bokstäverna från nummerplåten på bilen framför. I vårt fall "SGN" blev sol, gran, nål, osv osv. Can go on forever. Men Leon blev sur för jag var mkt bättre än honom så vi avslutade detta snabbt.
 
Nu ska jag krya på mig.
 
Kram kram.
 
 

pulkabacken!!

Kategori: Allmänt

Underbar dag i pulkabacken idag! Finns det nåt godare än varm choklad i snön?? Nu är vi trötta o möra men nöjda! 

Konsten att vara kvinna

Kategori: Allmänt

Har ni läst boken "Konsten att vara kvinna" med Caitlin Moran? Om inte. Gör det!
 
Mest blir man ifs förbannad för hur en kultur i ett samhälle kan vara så fruktansvärt seglivat trots att vi nu kommit in i framtiden och svävar runt på 2000-talet. Jag har alltid varit feminist. Skrikit högt, garvat mycket och tagit mig friheter i likhet med männen. Folk har blivit sjukt provecerade har jag märkt men jag har alltid kört på ändå. Vi är ju alla människor och har lika rättigheter att leva utefter våra personligheter och önskemål, har jag alltid tänkt. Vi är ju inte skapade i 2 olika flaskor med etiketterna "MÄN" och "KVINNOR" Vi är alla olika, oavsett kön och bör behandlas med respekt efter vår individ och beteende. När vi visar att vi slår ihjäl andra människor eller är elaka som fan och inte kan bete oss det minsta i ett samhälle DÅ kan vi döma tycker jag. Man kan inte döma en tjej för att hon älskar att leva, väljer att gå klädd i trasiga strumpebyxor och för korta kjolar, älskar att festa till det och vara berusad, att hon har en totalt ohämmad och fri syn på sin sexualitet. Till henne kan man bara säga GRATTIS!
 
Mitt favoritcitat ut boken. Sid. 82.
"Hon är coolast, hon har en gudomlig häck. Alla borde vara lite mer som hon. Häckla alla värdeslösa nedärvda dumheter. Nya, snabba och fria. Skratta och knulla och inte vara fega för att ställa nån mot väggen- varken pojkvänner eller politiker- om de är korkade eller har fel. Och PÅ HÖGSTA VOLYM. SOM ROCK!!!"
 
Åh. Jag blir helt kär. Hade det inte varit för min biologiska klocka och för det faktum att Nicklas plötsligt stod där på krogen en kväll med sina smilgropar, sina djupa vackra ögon och ville bjuda mig på en drink och jag föll hals över huvud så hade jag utan tvekat gärna fortsatt min resa som singel mamma som varannan helg bjöd på mina äventyr ute på krogen, i alla möten med udda, konstiga, roliga och fantastiska människor. Och som fortsatte slåss mot fördomar mot singelmammor med näbbar och klor. LÄTT! För det finns faktiskt inte hälften så mkt fördomar mot singel pappor. Men singelmammor?????? Det är SORGLIGT! Hur människor med tråkiga liv PRATAR!
 
 
Så, tack för den urholkningen.
Vi skullat gå på familydate med min gamla högstadie-bästa-kill-kompis-familj idag (han som jag tog i hand när jag var 15 och svor att vi skulle gifta oss när vi fyllde 30 om vi fortfarande inte hade hittat nån......) (tur att det inte blev så, hade ju varit jättekonstigt)
 
Hursomhelst var dom sjuka så nu ska vi ut i pulkabacken istället! :D
 
KRAMAR!
 
 
 
 

Vab

Kategori: Allmänt

Idag vabbar jag. Leon blev magsjuk i onsdags hemma hos sin pappa så jag hämtade honom igår och nu är han typ frisk. Skönt. Snorig och hostig bara..?
Men jag ÄLSKAR att ha en dag. En enda vardag och hinna städa lite, tvätta lite, ta en långdusch, en lååång frukost och hinna planera, fixa och dona. Jag vill inte offra en lördag på tråkgrejer. Helgerna har man ju alltid planer så när ska man hinna allt annat?? Jag vill jobba 4-dagars veckor. Speciellt nu när jag är gravid. Det e typ det jag orkar. Illamåendet och tröttheten tar kål på mig på kvällarna annars. Bode va förbjudet enligt lag att jobba heltid när man e pregnant.
Men att va sjukskriven halvtid och sluta 12 varje dag det e ju bara töntigt. Inget för mig iaf. Säkert bra för nån annan men alla är ju olika. Är jag väl på jobbet kan jag verkligen vara där hela dagen. Annars känner jag mig onyttig och som en svikare. Men En dag extra helgdag. En liten ledig fredag eller måndag ända fram till sommarn och förlossning. Det är exakt vad min hälsa skulle behöva nu!
 
Testade den här igår. Fick "LOVE, TIME, FREEDOM"
Ja, det är ju det jag säger. Couldnt agree more!
 
 
 
 
 
 

Gulasch

Kategori: Allmänt

Hajhaj!
 
Nicklas har börjat sin utbildning nu och jag tänkte här dela med mig utav diskussionen kvällen innan dagen D. Vi har precis gått o lagt oss, allt är myspys och jag kommer på att det är dagen D imorgon.
 
-Just det, hur känns allt inför imorn? Är du nervös?
-Nej.
-Ingenting?
-Nej, det kommer säkert gå bra.
-Gå BRA? Du, var inte så säker på det. Pluggerit tror jag kommer gå lysande för dig men tänk om du kommer dit, inte klickar med nån, alla heter typ Abdullah och mobbar ut dig, Lärarn hatar dig också och försöker göra bort dig inför klassen och sånt, bara elak liksom. Så går dagarna och alla vill att du ska hoppa av. Hoppa INTE av då! Då får du BITA IHOP och jobba på bara!!!
 
-Jessica? Allvarligt, FAAN vad du är dålig på peptalk!
 
-Jaja, jag är bara realist. Hellre måla upp det värsta och sen bli nöjd med allt som är bättre än att bli besviken! Det är ren omtanke!
 
Jag är en jävligt bra flickvän faktiskt!!! ???
 
Men han trivs bra och inget mobberi så långt ögat når. Vilken tur.
 
Åt precis gulasch. Det är nog det godaste i hela mitt kylskåp just nu. Och då delar burken ändå kyl med en rulltårta....
 
 
 
 
-

Illa

Kategori: Allmänt

 

illa, illa, jag mår illa!! Det blir av naturliga orsaker denna låt som just nu konstant bor i min hjärna. Imorses spydde jag tillåmed. Bara för jag borstade tänderna o tänkte på “vad äckliga bakterier o skit man spottar ur sig när man borstar tänderna egentligen" Bluuuäääk. Big warning. Rätt ner i handfatet! Tänk inget äckligt när du är gravid o mår illa. Då spyr du! 
Jaja, vad äckligt att jag bjuder på detta i min blogg. Känsliga Nicklas tyckte tillåmed jag bjöd på för mkt när jag skrek från badrummet " BLUUÄÄÄ! Nu spydde jag mä!" Tur att inte han läser min blogg då. 

 Jaja gravid och spyig till trots åkte vi på mysig playdate idag så Leon fick leka av sig redigt innan han blev lämnad till sin far. 
Nu fixar Nicke middag och jag har intagit soffan. Igår satte vi upp vår nya fina julklappstavla! (du får vrida lite på huvet, jag orkar inte fixa....)

Solig promenad

Kategori: Allmänt

Här får ni bilder från vår underbara solpromenad nere vid sjön! Nu längtar jag till sommaren!
 
 
 
 

Bröllop

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Det nya året firade vi in med påmpa och ståt på Anders och Fias bröllopsfest! Det var roligt och jag har ju roligt trots att jag är nykter men det var redigt skönt att ta av sig finstassen och krypa ner i sängen må jag säga!
Hela gårdagen försvann, jag var sååå trött och idag ska vi ta tag i lite grejer och imorn ska vi åka hem!
 
Jag hoppas verkligen illamåendet vänder nu, jag har känt mig konstant bakis i 3 månader typ. VARJE kväll har det smygit sig på. Blä. Gå omkring o va grön i ansiktet är mindre roligt vill jag lova. Men nu borde det vända. På bröllopet fanns en liten bebis som var exakt ett halvår och jag o Nicklas fick ett wake up call. Men gud. Det där är ju vi om exakt ett år! (Förhoppningsvis) Då kommer vi sitta på nyår med en liten kräkis med knubbiga ben. Lycka! Är jätteglad för ett annat tillskott oxå men det är alldelles för tidigt att prata om än.
 
Här får ni pics på hur snygga...?? vi var på nyår.
(Nicklas älskar verkligen att posa framför en kamera. Vi är så lika på det viset. Not.)